Kategorier
Naturen är universums underverk

Plocka och ät!

Naturen och de vilda växterna, allt finns till för oss. Det är så otroligt att all den mat och medicin som naturen består av bara finns där ute för oss människor att plocka och bereda. Alla vanliga åkommor och krämpor som vi får, kan vi bota med hjälp av våra, vanliga vilda växter. Tänk att Den lilla örten Bergbräsma som för oss är ett ogräs kan ätas och då har den en krasseliknande, milt pepprig smak likt andra växter i familjen kålväxter. Bladrosett och blommor, kan ätas råa i sallad eller användas som soppgrönsak. De gröna växtdelarna passar också bra som ingrediens i en grön smoothie. Traditionell medicinsk användning i olika kulturer: Inflammerade hemorrojder, hosta, kikhosta, matsmältningsbesvär; pasta som appliceras på skärsår och skador.

Bergbräsma

I nästa inlägg tar jag upp något annat ogräs som vi kan äta.

Solen i våra liv! Vad är solen i ditt liv? Är det pengar, framgång eller bara att vara lycklig. Jag älskar naturen och dess läkande kraft för Jag kan göra allt med hjälp av kärlek i mitt inre. Jag kan skapa välmående med min kärleksfulla känsla, som uppstår då jag är i naturen. Jag kan få allt jag vill ha när jag befinner mig i en kärleksfull känsla.  Inget är omöjligt. Skapandet börjar i ditt inre. Tystnad skapar väldigt mycket. Bara tysta tanken varje dag så skapar du kärlek till dig själv. Kärleken till dig själv är en viktig nyckel och den kan du bara få då du tystar tanken. Börja redan idag. Gå ut i naturen, skogen eller ut i trädgården och bara var i ditt inre. Tystnaden ger dig kärlek till dig själv och till din omgivning. Har du svårt för att komma ner i varv så är tystnaden i ditt inre nyckeln till att du kan varva ner. Sluta titta på TV där det pratas om en massa negativitet, se ett program som får dig att skratta. Gör saker som får dig att må bra. Backa undan från människor som får dig att må dåligt, du behöver inte vara med dem. Sänd dem kärlek och bara gå iväg och gör något annat. Ta naturen till hjälp när du mår dåligt, den läker det mesta. Lev kärlek var kärlek känn kärlek till allt levande och universum svarar dig med att ge dig det du behöver i ditt liv just nu.
Ha en fantastisk vecka. Ut och plocka växter i naturen, koka soppa på nässlor och ramslök eller tillaga något annat gott.!

Av universumsunderverk

Trädgårdsmästare med fötterna i jorden. Naturen har kallat på mig sedan barnsben. Tålamod, kärlek och växter men även mycket skratt har lett mig in på den andliga vägen. Nu vill jag dela med mig av vad naturen, universum och moder jord förmedlar genom mig, till dig.
Jag jobbar även med, Healing, samtalsterapi och Clear Balance energibehandling. Om intresse finns, boka via https://www.bokadirekt.se/places/tuijas-v%c3%a4xter-41798 Eller mejla info@tuijasvaxter.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *