Kategorier
Naturen är universums underverk

Bananflugor

Jag vet att förra året när jag skulle till att skriva om just detta ämne så bara försvann tanken att göra det. Men idag kom jag på att nu skall jag berätta om hur man kan mota bort bananflugor i dessa tider då det är rötmånad och bananflugorna invaderar köket.

Rölleka är en växt som växer där det är kvävefattig jord.
Sandigt och torftigt skall det vara. Längs med vägkanter och sandiga jordar, hittar du den. Röllekan är ju en växt som sällan blir drabbad av insekter eller annat som äter på den. Den är bland annat bra i förkylningstider, magont, migrän, hemorrojder, menstruationsbesvär, åderbråck, sårläkning, krydda i mat samt mot mygg och knott.

Rölleka

Te på torkad eller färsk rölleka är bra vid förkylningstider.
Drick tre koppar te fördelad / dag, när du känner att en förkylning är på gång eller har brutit ut. I max 14 dagar.
Vid mag och tarmproblem dricker man te på rölleka ca en halvtimme innan varje måltid.
Te på rölleka mot migränanfall så fort du känner att ett anfall är på väg. Badda huden med stark te (Koka i 15 minuter) mot åderbråck och svårläkta sår.

Rölleka

Röllekan är bra som jag skrev mot flugor.
Jag ställer ett glas eller en vas med vatten vid diskbänken så att flugorna inte trivs där, för det är vid diskbänken man oftast ser flugorna.
Viktigt är ju även att hålla rent vid diskbänken och inte ha matrester i diskhon och att man verkligen ställer in maten i kylen så snabbt man bara kan efter det att man har ätit samt diskar upp efter sig snarast möjligt. Bananflugorna gillar rester och då kan det röra sig om en pytteliten bit lök eller annat som är kvar i diskhon.
De äter och förökar sig med blixtens hastighet.
Så renlighet samt rölleka i en vas hindrar bananflugans framfart.

Mygg och knott medel av röllekan gör du genom att helt enkelt gnida in växten mot kroppsdelar innan du går ut eller så kan du göra ett insektsmedel av att koka ett starkt te i 15 minuter som du sedan sprejar på dig.
Röllekan är en universal växt och att använda oss utav våra växter istället för att proppa i oss en massa kemikalier är bättre för oss.

Universum har gett oss människor allt vi behöver för att vi skall klara oss från sjukdom samt vid hunger. När vi tar vara på naturens rikedom och hanterar våra växter så som det är tänkt så håller vi oss friska och mätta.
När vi motverkar en förkylning eller något annat som kroppen vill stöta ut och vi köper en massa konstgjorda preparat och använder dessa så svarar kroppen med att bli sämre.
Tänk på kroppen och hur den fungerar!
När du får t ex pollenallergi så är det kroppen som talar om för dig att nu måste den rensa ut pollenet genom att du nyser, gråter och hostar. Kroppen har ju ett inbyggt försvar.
När du stoppar upp denna naturliga utrensning med hjälp av konstgjorda preparat med medel som stoppar utrensningen så skadar du kroppen.
När sedan nästa pollen explosion sker i naturen så blir du ännu sämre för kroppen vill ju att ämnena skall ut och gör sitt bästa för att de skall rensas ut.
Kroppen talar om för dig vad du behöver när du lyssnar på den.
Är du hungrig! Kroppen talar om att du behöver mat.
Vilken mat behöver jag!
Är du medveten om vad kroppen behöver så äter du det kroppen behöver.
Lyssna inåt!
Vad är du sugen på!
Kroppen har ett sockersug när du behöver energi!
Ät mandlar och nyttiga nötter som mellanmål.
Söt begäret minskar vid intag av Protein och fett och när du äter massor av frukt och grönt samt bönor, nötter och ogräs så får du också i dig pollenämnen som gör att din kropp inte överreagerar när pollensäsongen kommer igång.

Tänk på vad du tänker på och observera på det du tänker på samt sluta upp med att ursäkta dig när du gör något du inte borde göra.

Ha en fin helg!




Av universumsunderverk

Trädgårdsmästare med fötterna i jorden. Naturen har kallat på mig sedan barnsben. Tålamod, kärlek och växter men även mycket skratt har lett mig in på den andliga vägen. Nu vill jag dela med mig av vad naturen, universum och moder jord förmedlar genom mig, till dig.
Jag jobbar även med, Healing, samtalsterapi och Clear Balance energibehandling. Om intresse finns, boka via https://www.bokadirekt.se/places/tuijas-v%c3%a4xter-41798 Eller mejla info@tuijasvaxter.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *