Kategorier
Naturen är universums underverk

Varför!

Varför vara som alla andra när du kan vara dig själv!
Denna fråga har gäckat mig sedan barnsben då jag hör människor runt mig säga att den har en sådan och då måste jag också ha en sådan.
Varför vill jag ha en sådan!
Jag kommer ihåg på 70 talet då de utsvängda byxorna var på högsta modet och alla skulle ha dem.
Jag bara vägrade och när min far sa till mig att varför skall inte du ha sådana byxor så sa jag att jag trivs med att ha den sortens byxor som jag hade.
Jag gick omkring i känningar och långa kjolar när andra gick i moderna kläder. Jag ville verkligen vara mig själv.
Visst jag har alltid haft en massa falska föreställningar om hur livet skall levas men ofta så gick jag motsatta hållet för jag kände bara att jag vill inte vara som alla andra.
Så lite har väl stannat kvar sedan jag var ett litet oskyldigt barn och ingen hade placerat en massa falska föreställningar inom mig.
Hur ser du på detta med att vara dig själv, klarar du av att gå mot strömmen eller behöver du alltid ha samma saker som alla andra!
I växtvärlden finns inte två likadana växter och inte finns det identiska djur heller. Så vad är det vi människor gör när vi hela tiden kopierar av varandra och köper hela tiden sådant som andra har.
Jag säger det och det är min sanning!
Allt handlar om egot och de falska föreställningar som vi har blivit inprogrammerade med.
Du skall vara som vi, annars passar du inte in.
Så när du inte älskar dig själv och måste passa in bara för att du har en falsk tro inom dig som hela tiden säger till dig att du inte duger som du är ja, då kanske du förstår att du hela tiden måste gå med strömmen och inte mot strömmen.
Se på våra små barn då de fortfarande är sig själva och inte har blivit programmerade.
Barnen väljer helt själva om de får det de vill ha på sig, det de vill äta och vad de vill göra.
Men när den vuxna människan börjar att lägga sig i barnets JAG ja, då tror barnet till slut att hen inte duger om hen inte gör som alla andra eller klär sig som de vuxna säger.
Så vad jag föreslår är att vi låter varje unik individ få vara sig själv och inte en kopia av andra.
Tala alltid om för barnen att de duger precis som de är och att du älskar barnet oavsett hur de ser ut och hur de gör.
Kärleken är det viktigaste vi har att lära oss om och att acceptera alla som de är är verkligen något som kan lösa våra krig och allt annat elände som finns på jorden.
Börja med att älska dig själv så som du är.

Min Trädgård har jag släppt lös och jobbar idag enligt naturens villkor. Jag insåg för flera år sedan att hur mycket jag än försökte att styra mina växter så fanns det alltid någon växt som inte trivdes på den platsen där jag planterade den.
Nu växer det maskrosor och annat i trädgården och om de inte stör mig så får de växa där de grott.
Jag ser på trädgården med helt andra ögon idag och du kanske skulle säga att oj vad ogräs det växer i din trädgård men då jag ser på varje växt med kärlek och ser att växterna trivs på deras egna villkor då har jag det också bra.
Inget onödigt rensande inte klippa häcken och när naturen får bestämma då sker det så otroligt fina och naturliga planteringar.
Häromdagen släppte jag till och med in dotterns Shire hästar in på gräsmattan så de kan beta och få mat efter försommarens torka.
De betar av gräset och något träd får en gren uppäten men vad gör det! Samtidigt så är det rofullt att bara titta på de stora djuren där de står och betar precis bakom fönstret.
Jag kommer ihåg då jag hade min handelsträdgård att jag fick putsa och rensa och ta bort bladlöss från växterna bara för att en kund inte skulle få slag om de såg allt ogräs och så kallade skadedjur.
Djuren kom hit före oss människor och ändock så gör vi allt för att de inte skall finnas.

Visste du att 1 miljon arter; djur, växter och insekter, hotas av utrotning på grund av människans val och handlingar. Enligt en beräkning kan så många som cirka 130 000 av alla kända, namngivna landlevande djurarter redan vara borta.

Vad kan vi göra för att få stopp på detta!
Har du en idé!
Jag har påbörjat att tänka på ett annat vis när det gäller våra djur, växter och insekter.
Jag ser med kärleksfulla ögon och ett öppet hjärta på våra djur, växter, insekter och även på människorna runt om mig.
https://www.wwf.se/biologisk-mangfald/utrotningshotade-och-utdoda-djur-insekter-och-vaxter/

Ha nu en fantastisk dag och se på saker och ting med kärlekens ögon.

Av universumsunderverk

Trädgårdsmästare med fötterna i jorden. Naturen har kallat på mig sedan barnsben. Tålamod, kärlek och växter men även mycket skratt har lett mig in på den andliga vägen. Nu vill jag dela med mig av vad naturen, universum och moder jord förmedlar genom mig, till dig.
Jag jobbar även med, Healing, samtalsterapi och Clear Balance energibehandling. Om intresse finns, boka via https://www.bokadirekt.se/places/tuijas-v%c3%a4xter-41798 Eller mejla info@tuijasvaxter.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *