Kategorier
Naturen är universums underverk

Maten i naturen

Mängder av mat finns i naturen och vi kallar det ogräs. Jag skrev om nässlorna och dess superegenskaper i förra bloggen. Idag skall jag berätta om en annan supergod växt, Ramslök.
Denna fantastiska växt som just nu kan plockas här i Blekinge och Skåne där den kan finnas i vilt tillstånd är så otroligt nyttig och dessutom extremt god så till och med gourmé kockarna blir till sig.

Jag har planterat in den i min trädgårds lund där den sakteligen börjar att sprida sig. Idag plockade jag 1 liter utav bladen och även blomskotten som jag gillar bäst skall jag använda. Paj blir det idag och jag har även i nässlor och löktrav.
Så till denna supergoda Ramslök. Bladen påminner om Liljekonvalj men då ramslöken doftar starkt av lök så är det lätt att skilja dem åt. Ramslöken som kallas för Nordens vilda vitlök och som i alla löksorter så finns det bara bra ämnen, massor av C-vitamin och nyttiga mineraler. Dess bakteriedödande effekt som stimulerar immunförsvaret, skall vi inte glömma. Den omnämns vara effektiv till att sänka högt blodtryck och kolesterolvärde. Lindra magont, behandling av astma, bronkit och förebyggande mot åderförkalkning och stroke. Bäst av allt är användningsområdet, färsk eller lite upphettad men även torkad, i de flesta maträtter. ALL Kärlek till maten som jorden producerar.

Jag är kärlek!

Kärlek är något vi föds med. Se på de små liven de är oskyldiga och bara ger, de kan ju inget annat. Känn doften, känn känslan av att krama ett barn. Och kramar, det behöver de varje dag i mängder. Vi pratar om att uppfostra våra barn till bra människor, men gör vi det? En del klarar av påfrestningarna och huvudvärken som en del framför allt livliga barn ger oss. Se och känn deras energi, de vill erövra världen. Ge bara kärlek och du får det åter från dina barn. Det gäller alla våra barn i vår närhet. När du utstrålar ett lugn så får du lugnet tillbaka från din omgivning. Det är ingen idé att brusa upp och bli arg, våra barn vill så mycket, de vill utforska och lära sig saker och ting. Vi vuxna vi lär dem genom våra handlingar. Ge dem lugnet inom dig och du får det åter tillbaka i form av kärlek och kramar.
Ha en fantastisk vecka. //Tuija

Ramslök

Av universumsunderverk

Trädgårdsmästare med fötterna i jorden. Naturen har kallat på mig sedan barnsben. Tålamod, kärlek och växter men även mycket skratt har lett mig in på den andliga vägen. Nu vill jag dela med mig av vad naturen, universum och moder jord förmedlar genom mig, till dig.
Jag jobbar även med, Healing, samtalsterapi och Clear Balance energibehandling. Om intresse finns, boka via https://www.bokadirekt.se/places/tuijas-v%c3%a4xter-41798 Eller mejla info@tuijasvaxter.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *