Kategorier
Naturen är universums underverk

TOMATER

Nu har alla 32 tomatsorterna kommit igång som jag har frösått.
Inte hade jag väl tänkt att det skulle bli såå många men ja, jag kan inte låta bli.
Jag hade en hel del sparade från förra året och tänkte att jag kanske kan köpa hem några nya sorter som jag inte har testat förut.
Hittade en sida med en massa nya för mig sorter som jag ej provat och nu så står jag här med ca 700 tomatplantor som skall skolas om och skötas om.
KUL med växter och våren är ju den bästa tiden att botanisera bland fröer och lökar.
Snart kommer alla nya perenner, buskar och träd ut på marknaden. En del kan man redan köpa men det är dock lite tidigt i vissa delar av landet att plantera.

Blåsipporna blommar ute nu.

Jag som är trädtokig (förutom alla andra växter såklart.) Jag spanar alltid efter nya träd som kommer fram på marknaden. Jag samlade på Japanska lönnar ett tag men det blev lite väl häftigt att plantera in alla de jag ville ha i min trädgård, så jag sålde av dem efter hand.
Samlar på mig träd, buskar och annat som jag tänker att de kan bli fina i något hörn i trädgården.
Nu har jag ett femtio tal träd som jag skall sälja av, inser att de behöver någon som tar ner dem i jord och inte bara står i en kruka.

Är du lika tokig som jag så vet du vad jag menar när jag säger att våren, det är då man vill frossa i växter.
Påsken närmar sig och en del ledighet kan man nog passa på att ta.
Om vädret vill mig väl så kommer jag att plantera och rensa men även dela på växter.
Passar på att önska dig en flygande påsk.


Av universumsunderverk

Trädgårdsmästare med fötterna i jorden. Naturen har kallat på mig sedan barnsben. Tålamod, kärlek och växter men även mycket skratt har lett mig in på den andliga vägen. Nu vill jag dela med mig av vad naturen, universum och moder jord förmedlar genom mig, till dig.
Jag jobbar även med, Healing, samtalsterapi och Clear Balance energibehandling. Om intresse finns, boka via https://www.bokadirekt.se/places/tuijas-v%c3%a4xter-41798 Eller mejla info@tuijasvaxter.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *