Kategorier
Naturen är universums underverk

Läge att meditera

Vad är meditation och hur påverkar det oss i det långa loppet!

När du mediterar så behöver du inte sitta med korslagda ben eller någon annan konstig ställning. Sitt enkelt med rätt så rak rygg med fötterna ner på golvet, så du är jordad.
Blunda eller fokusera på en punkt eller varför inte en ljuslåga.
Sedan kommer det ‘svåra’ Nu skall du bara vara och inte tänka.
Detta med att inte tänka är inte så lätt alla gånger. Vi är ju tänkande människor och tankarna snurrar hej vilt då vi försöker att bara vara.
Ett tips är att lyssna på ljud, runtomkring dig. Lyssna på dina hjärtslag, på fågelkvitter, vinden och andra ljud i naturen om du sitter ute. Sätt på lite Solfeggio musik eller på någon fin meditation via nätet. Det finns så många fina meditationer på internet idag.
Är du ute i trädgården och rensar i en rabatt så kan du meditera medans du gräver, bara tysta tankarna och fokusera på det du gör.
Likadant om du utövar någon sorts sport, fokus på det du gör och släpp tanken en stund.

Ljungen blommar. Plocka och gör ett rogivande Te på Blommor och blad.

Släppa tankarna är det det handlar om som jag och du behöver i denna stressiga värld.
Stress skapar obalans i kroppen och då kroppen inte är i balans så bildas en massa skräp i våra kroppar.
Till en början kan vi hantera skräpet men efter många års stressande säger kroppen STOP och skapar obehag i kroppen i form av en förkylning eller andra obehagliga sjukdomar.
När du och jag inte lyssnar på det obehag som kroppen sänder ut så blir det än värre med tiden.

Ett obehag kan te sig som t ex hosta, ledvärk, huvudvärk eller annat.
Kroppen sänder först ut något milt obehag. Om vi inte lyssnar då, så skapar kroppen något som är värre. Hostan blir till Astma. Ledvärk blir till Artros och så vidare.
Lyssna genast på kroppens signaler när den vill tala om något för dig.
Ställ frågan, Varför har jag detta obehag! Om du kommer fram till att du har hosta för att du andats in något som inte är bra eller kan det vara ett tecken på att du inte trivs på ditt jobb eller att du umgås med människor runt omkring dig som skapar ett obehag. Ställ frågan!
Analysera en stund på hur ditt liv ser ut. Vilka vanor du har.
Kan komma ett svar från dina vägledare om du frågar dem. Kanske i en dröm eller från någon du möter nästa dag. Men mediterar du så får du också svar från dina vägledare, guider.

Börja meditera så att hjärnan får vila och även kroppen får ett lugn.
Få svar på en massa frågor från dina trognaste vänner, dina vägledare och guider. De finns där hela tiden och försöker att leda dig till ett välmående men då måste vi lyssna på dem.


Det finns bara en massa positiva effekter av att meditera. Sjukdomarna minskar i kroppen när den får vila, lugn och ro.
Vi blir gladare och trevligare. Vi håller oss unga och vitala.
Vi orkar mer. Vi kan gå ner i vikt eller bli av med onödigt bagage som vi bär på. Jag säger det bara, TESTA och se alla positiva effekter av meditation. Men kom ihåg, det tar tid att nå alla positiva effekter så börja nu.

Ha en trevlig vecka
/Tuija

Av universumsunderverk

Trädgårdsmästare med fötterna i jorden. Naturen har kallat på mig sedan barnsben. Tålamod, kärlek och växter men även mycket skratt har lett mig in på den andliga vägen. Nu vill jag dela med mig av vad naturen, universum och moder jord förmedlar genom mig, till dig.
Jag jobbar även med, Healing, samtalsterapi och Clear Balance energibehandling. Om intresse finns, boka via https://www.bokadirekt.se/places/tuijas-v%c3%a4xter-41798 Eller mejla info@tuijasvaxter.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *